Kuva: Jouni Harala

Pianisti Anna Kuvaja tunnetaan monipuolisena taiteilijana niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin. Hän on myös aktiivinen fortepianisti.  Toisaalta häntä voi kuulla myös suvereenina nykymusiikin tulkkina – hän on esiintynyt mm. Avanti!:n, Radion sinfoniaorkesterin ja Uusinta-ensemblen riveissä.  Kuvaja on konsertoinut sekä Suomessa että ulkomailla, tehnyt useita kantanauhoja YLE:lle ja esiintynyt monilla mielenkiintoisilla festivaaleilla, kuten Mäntän musiikkijuhlat, Crusell-viikko, Vantaan BRQ-festivaali, Musiikin aika -festivaali ja Hiljaisuus-festivaali.

Kuvaja toimii konsertoimisen ohella taideopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Siellä hänen opetettavia aineitaan ovat pianonsoitto, prima vista pianisteille ja notaation tulkinta ja esityskäytännöt 1750-1850 -kurssi, jossa hän lukee opiskelijoiden kanssa valistuksen ja romantiikan ajan lähteitä ja keskustelee heidän kanssaan musiikin valoista ja varjoista.  

Kuvaja aloitti pianonsoitonopintonsa Kuhmossa ja siirtyi 16-vuotiaana Espoon musiikkiopistoon Katarina Nummi-Kuisman oppilaaksi. Sen jälkeen seurasivat ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajiaan olivat Tuija Hakkila ja Liisa Pohjola. Opintoja syvensivät myös useat mestarikurssit, vaihto-opiskelu Pariisin konservatoriossa Henri Bardan johdolla sekä työharjoittelu Zürichin oopperan orkesteriakatemiassa v. 2005–2007.  Kuvaja piti ensikonserttinsa erinomaisin arvosteluin vuonna 2008 Helsingissä.

Anna Kuvaja on julkaissut kaksi levyä (Alba Records). Soololevy “Fluvial” sai mm. viisi tähteä BBC Music Magazine -lehdessä, jossa sitä ylistettiin: “häikäisevä ensilevy…voimakasta Schubertia”. Toinen levy “Soiréestücke” yhdessä klarinetisti Lauri Sallisen kanssa julkaistiin keväällä 2022, ja se sai niin ikään erinomaiset arvostelut BBC Music Magazine -lehdessä.  Sitä on kuvailtu mm. YLE:n Uusissa levyissä näin: “…syntyikin tavallista levollisempi, kuuntelevampi ja koskettavampi tulkinta.”

Tulevalla kaudella Annaa voi kuulla mm. Suomen Solistiyhdistyksen konserttisarjassa. Syksyllä seuraa kantanauhoitus YLE:lle tenori Martti Anttilan kanssa sekä uuden kamarimusiikkilevyn julkistaminen alttoviulisti Hanna Hohdin kanssa.

www.annakuvaja.info

Juuan musiikkijuhlista

Juuan musiikkijuhlat on tarkoitettu jokaiselle musiikin ystävälle. Ohjelmassa on tarjolla monipuolisesti viulu-, sello- , piano-, laulu- ja urkumusiikkia niin soolona kuin kamarimusiikkikokoonpanoina. Konserteissa pääsee nauttimaan ainutlaatuista musiikin kieltä mielenkiintoisten taiteilijoiden esittämänä. Jokaisella taiteilijalla on oma ilmaisunsa ja musiikin kautta he välittävät ajatuksensa ja sisimpänsä kuulijalle. Juuan musiikkijuhlat järjestää Juuan musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry.