Mirella Pietikäinen (s. 2001) on Lohjalta lähtöisin oleva sellisti, joka opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa kolmatta vuottaan. Sellonsoiton opintonsa hän aloitti 8-vuotiaana Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Päivi Kyrön oppilaana ja myöhemmin jatkoi opintojaan Sami Mäkelän opissa Helsingin konservatoriossa. Hänen nykyinen opettajansa Sibelius-Akatemiassa on Tuomas Ylinen.

Pietikäinen on intohimoinen orkesteri- ja kamarimuusikko ja pitääkin yhdessä soittamista musiikin parhaana muotona. Hänen pianokvintettinsä ”YES” palkittiin Kuhmon kamarimusiikkijuhlien mestarikurssilla Oleg Kaganin muistosäätiön stipendillä 2022, sekä hänen jousikvartettinsa ”Haiku” esiintyi Kauniaisten musiikkijuhlilla syksyllä 2022. Hän on esiintynyt monien orkestereiden, kuten Helsingin kaupunginorkesterin, Kymi Sinfonietan, Tapiola Sinfonietan, Wegelius Kammarstråkarin ja Lohjan kaupunginorkesterin riveissä. Hän toimi kansallisen nuorten sinfoniaorkesteri Vivon sellojen äänenjohtajana vuosina 2019-2022. Tärkeitä sooloesiintymisiä Pietikäisellä on ollut mm. Juuan musiikkijuhlilla vuosina 2021 ja 2022, sekä Helsinki Concordian solistina vuonna 2020.

Pietikäinen nauttii musiikin parissa matkustamisesta ja osallistuukin joka vuosi mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla. Hänen opettajinaan kursseilla ovat toimineet mm. Raphael Wallfisch, Troels Svane, Marko Ylönen, Konstantin Bogino, Danel-kvartetti ja Gabriel Schwabe. Kansainvälinen musiikin tekeminen kiehtoo Pietikäistä ja kulunut lukuvuosi pitääkin sisällään kansainvälisen LEAD-orkesteriprojektin sellojen äänenjohtajana toimimisen ja Nordic Baltic Chamber Orchestran sellojen äänenjohtajana toimimisen Tanskassa. 

Kilpailumenestystä Pietikäinen on saanut kansainvälisestä Savhinsky-kilpailusta Pietarissa vuonna 2018 ja North International Music Competition -kilpailusta vuonna 2019.