Kuva: Pippa Sieppala

Ella Griinari on kotkalaislähtöinen viulisti. Yhteinen taival viulun kanssa alkoi 17 vuotta sitten, Griinarin ollessa 4-vuotias. Hän opiskelee toista vuottaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opettajanaan viulunsoiton professori Kaija Saarikettu. Muut hänen pitkäkestoisimmat opettajansa ovat olleet Janne Malmivaara Helsingin Konservatoriolla, sekä Airi Koivukoski ja Sirkku Mantere Kotkan-seudun musiikkiopistossa.

Griinarin tärkeimpiin esiintymisiin kuuluvat esiintymiset Kymi Sinfonietan Nuorten solistien konserttien solistina vuosina 2019 ja 2014 sekä Kauniaisten orkesterin solistina keväällä 2017. Vuosina 2018-2020 hän kuului kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamaan Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemiaan. Tämän lisäksi hän on saanut orkesterikokemusta mm. Hyvinkään Orkesterin ja Helsinki Chamber Orchestran riveistä. Konserttimestarina Griinari on toiminut Petri Sakarin johtamassa Helsinki Concordiassa, Jouko Koivukosken johtamissa Kotkan Helminauhasinfonikoissa sekä Esa Heikkilän johtamassa Kotkanseudun musiikkiopiston orkesterissa. Kamarimusiikki on myös erittäin lähellä Griinarin sydäntä, ja tällä hetkellä hän soittaakin EELA -jousikvartetissa, jonka kanssa hän on saanut opetusta mm. Teemu Kupiaiselta, Eriikka Maalismaalta ja Sini Simoselta.

Griinari on osallistunut lukuisille viulun mestarikursseille opettajinaan mm. Hagai Shaham, Tero Latvala, Tuomas Haapanen sekä Seppo Tukiainen. Hän on saanut avustusta mm. Suomen Kulttuurirahastolta ja Sibelius-Akatemian tukisäätiöltä.