Leevi Lipponen (s. 1997) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana Juuan kansalaisopistossa opettajanaan mm. Hideaki Komiya. Vuodet 2013-2016 hän opiskeli Joensuun konservatoriossa Reija Kähkösen johdolla. Vuonna 2018 Lipponen valmistui muusikoksi Helsingin Konservatoriosta opettajanaan Liisa Malmivaara. Urkujensoittoa hänelle opetti Markku Nurminen. Syksystä 2019 Lipponen on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä pääaineenaan kirkkomusiikki. Hän valmistui musiikin kandidaatiksi kesäkuussa 2022. Samassa kuussa hänet valittiin suorittamaan maisteriopintoja Sibelius-Akatemian urkujen solistiseen koulutukseen Markku Hietaharjun johdolla. Pianonsoittoa hänelle opettaa Anna Kuvaja. Lipponen on suorittanut urkujensoiton B-tutkinnon Ville Urposen ohjauksessa ja pianonsoiton B-tutkinnon Anna Kuvajan ohjauksessa. 

Lipponen on osallistunut Armen Babakhanianin, Tuija Hakkilan, Eero Heinosen, Antti Hotin, Anna Laakson, Janne Mertasen, Niklas Pokin ja Erik T. Tawaststjernan pianomestarikursseille. Leevi Lipposen ja Wilhelm Pilchin pianoduoa ovat valmentaneet Yu Horiuchi, Hyung-Ki Joo, Liisa Pohjola, Heini Kärkkäinen ja Anna Laakso. Liedpianismissa hän on saanut ohjausta Eveliina Kytömäeltä ja Heikki Pelliseltä. Urkujensoiton mestarikursseilla Lipposta ovat opettaneet Maija Lehtonen, Pétur Sakari ja Krzysztof Urbaniak. 

Leevi Lipponen on konsertoinut Suomessa aktiivisesti sekä pianistina että urkurina niin omin soolokonsertein kuin kamarimuusikkona. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden laulajien ja instrumentalistien kanssa. Säännöllistä yhteistyötä hän tekee pianisti Wilhelm Pilchin ja baritoni Juha Kotilaisen kanssa. Kesinä 2021, 2022 ja 2023 hän on työskennellyt vs. kanttorina Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa. Lipponen on myös toiminut urkujensoiton opettajan sijaisena Käpylän musiikkiopistossa keväästä 2023 alkaen. Lokakuussa 2021 Lipponen eteni semifinaaliin Toulousen kansainvälisessä urkukilpailussa. Leevi Lipponen toimii Juuan musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Juuka-Säätiö on tukenut Lipposen musiikkiopintoja.

Juuan musiikkijuhlista

Juuan musiikkijuhlat on tarkoitettu jokaiselle musiikin ystävälle. Ohjelmassa on tarjolla monipuolisesti viulu-, sello- , piano-, laulu- ja urkumusiikkia niin soolona kuin kamarimusiikkikokoonpanoina. Konserteissa pääsee nauttimaan ainutlaatuista musiikin kieltä mielenkiintoisten taiteilijoiden esittämänä. Jokaisella taiteilijalla on oma ilmaisunsa ja musiikin kautta he välittävät ajatuksensa ja sisimpänsä kuulijalle. Juuan musiikkijuhlat järjestää Juuan musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry.