Wilhelm Pilch syntyi vuonna 2001 Helsingissä. 6-vuotiaana hän rupesi soittamaan pianoa, jolloin myös aloitti opinnot musiikkipainotteisessa koulussa Krakovassa, Puolassa. Siellä hänen pianonsoiton opettajinaan ovat toimineet Jadwiga Wyroba ja Piotr Różański. Neljän vuoden ajan hän on myös opiskellut cembalonsoittoa opettajanaan Elżbieta Stefańska. 

Wilhelm Pilch on osallistunut lukuisille mestarikursseille, joilla hänen pianonsoiton opettajinaan ovat olleet mm. Tuija Hakkila-Helasvuo, Konstantin Bogino, Liisa Pohjola ja Joanna Ławrynowicz-Just. Kamarimusisoinnissa mestarikursseilla häntä ovat ohjanneet Anna Laakso, Heini Kärkkäinen, Mikael Kemppainen, Hyung-Ki Joo, Yu Horiuchi, sellisti Anssi Karttunen sekä viulisti Sergey Malov. 

Wilhelm Pilch oli yksi Konkurs Indywidualności Muzycznych ATMA 2019 –kilpailussa palkituista. Hän soittaa myös urkuja, jossa häntä on valmentanut Marcin Szelest. Vuosina 2020-2022 hän opiskeli Krakovan Musiikkiakatemiassa, missä kehitti taitojansa niin solistina kuin kamaripianistina. Syksyllä 2022 hän aloitti pianonsoiton opinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä opettajanaan pianomusiikin professori Tuija Hakkila.

Juuan musiikkijuhlista

Juuan musiikkijuhlat on tarkoitettu jokaiselle musiikin ystävälle. Ohjelmassa on tarjolla monipuolisesti viulu-, sello- , piano-, laulu- ja urkumusiikkia niin soolona kuin kamarimusiikkikokoonpanoina. Konserteissa pääsee nauttimaan ainutlaatuista musiikin kieltä mielenkiintoisten taiteilijoiden esittämänä. Jokaisella taiteilijalla on oma ilmaisunsa ja musiikin kautta he välittävät ajatuksensa ja sisimpänsä kuulijalle. Juuan musiikkijuhlat järjestää Juuan musiikkijuhlien kannatusyhdistys ry.